2011. 09. 14.

Egy ház

Egészen a hetvenes évekbe nyúlik vissza a doroszlói Mária-Keresztények Segítsége Egyházmegyei kegyhelyen az ifjúsági zarándoklatok története. Idén szeptember 11- én, közel ötszáz fiatal részvételével került rá sor a szabadkai egyházmegye valamint a Fáklya- Keresztény Ifjúsági Egyesület szervezésében.



,,A közösen eltöltött délután legyen egy tanévkezdő baráti találkozás Vajdaság fiataljai számára!,, Így szólt a felhívás. Mindenki a maga módján élhette meg a délutánt a doroszlói Szentkút fáinak hűvösében. Hallgathattak az ifjak előadást Ft. Vincze Attila kalocsai egyházmegyés lelkipásztornak köszönhetően. Közös játékok valamint dicsőítés zajlott az Ébredés Zenekar közreműködésével. A programot püspöki szentmise zárta. Csúcspontja volt a ,,házépítés,, . A délutáni foglalkozások alatt a fiatalok megépítették kartonból egy közös ház darabjait, melyeket aztán a mise végén csoportonként hordoztak a szabadtéri oltárhoz, ahol összeállt a ház, a mindenkit befogadó egyház jelképeként. A főszervező Utcai Róbert atya mondott köszönetet mindenkinek a segítségért. Legjelentősebb támogatást a Bethlen Gábor Alaptól kapták.

Meglepetésként legvégül tábortűz gyúlt. Üzeneteként annak, hogy mindenki hozzá kell tegyen magából a ,,világ világosságához,,

Lennert Tímea